Personal fitness tijdens je zakenreis: zo blijf je fit

fitness zakenreis

Personal fitness tijdens je zakenreis: zo blijf je fit

Voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde levensstijl. Ook voor de zakenman en -vrouw. Zéker voor de zakenman en -vrouw. Als je dag in dag uit goed wil presteren, moet je je lichaam goed verzorgen en je hoofd ook de nodige rustmomenten gunnen. Sport is dan de ideale oplossing. Maar hoe garandeer je tijd voor je personal fitness terwijl je op zakenreis bent?

Waarom sporten tijdens je businesstrip?

Als je sport, weet je wel waarom je het sporten beter niet links laat liggen tijdens je zakenreis. Het ontspant je, je blijft in je positieve flow, het zorgt voor een voldaan gevoel (kan al eens nuttig zijn als een vergadering wat tegenviel), je hebt het gewoon nodig. Op reis, zowel privé als voor je werk, is het ook een toffe manier om je (nieuwe) omgeving te verkennen.

Vind het ideale moment

Je agenda is tijdens een zakenreis meestal wel volgepland, maar toch zijn er altijd wel gaatjes. Maak je planning op voorhand, zet je sportmoment(en) in je agenda, stel een herinnering in … Wat je ook doet, schuif je personal fitness moment niet zomaar opzij!

Welke sport tijdens je zakenreis?

In gelijk welke stad je bent, sportgelegenheid is er in principe wel altijd. In veel hotels is er een fitnessruimte of zwembad. Dan hoef je dus zelfs het gebouw niet te verlaten om even te zweten. Sport je ’s morgens, dan ben je ook zeker goed in vorm voor je meeting. ’s Avonds sporten zorgt er dan weer voor dat je wellicht beter zal slapen. Aan jou de keuze!

Na je vergadering in het Aalst Meeting Center van het Keizershof Hotel**** kan je je sportief uitleven in onze eigen fitnesszaal.

Yoga of een mini-work-out in je kamer

Ook in je kamer kan je ontstressen met wat beweging. Doe je yoga? Neem je matje mee of rol een grote handdoek op de vloer. Als je al een yoga-routine hebt, weet je wat je te doen staat en waar je lichaam nood aan heeft. Anders zijn er talrijke filmpjes op YouTube voor een deugddoende yogasessie.

Wil je wat cardio of krachttraining doen? Ook daarvoor heb je niet per se gewichtjes of andere tools nodig. Wat crunches, jumping jacks, planken, … heel ver hoef je het niet te zoeken om je personal fitness te onderhouden in je hotelkamer.

Aalst Meeting Center personal fitness

Hardlopen of een stevige wandeling in de stad

Haaa, hardlopen, je houdt ervan of je haat het. Hoe dan ook: je kan het overal doen. In welk land je ook bent, welk seizoen het ook is – er is weinig dat jou écht kan tegenhouden. Ook een stevige wandeling voor, tussen of na je vergaderingen is een optie als je wil bewegen én de stad wil verkennen.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om te blijven sporten tijdens je businesstrip. Als je je personal fitness belangrijk vindt, vind je altijd wel een manier om eraan te werken, toch? Pak je sportkleren en -schoenen maar in!