Een nieuwjaarsreceptie organiseren: hoe begin je eraan?

uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Een nieuwjaarsreceptie organiseren: hoe begin je eraan?

Een nieuw jaar staat voor de deur. Naast de “tot volgend jaar!”-mopjes mag je je dus ook verwachten aan uitnodigingen voor nieuwjaarsrecepties. Of ben je zelf aangesteld als party planner? Leuk! Maar hoe moet je een nieuwjaarsreceptie organiseren? Waarmee moet je rekening houden? Hieronder enkele tips!

Kies je locatie

Voor een feestje heb je natuurlijk een gepaste locatie nodig. Ze moet groot genoeg zijn en de juiste uitstraling hebben, en indien extern liefst ook gemakkelijk te bereiken zijn en voldoende parkeergelegenheid bieden. Wil je een stijlvolle zaal met alles erop en eraan? Een feestelijke aankleding, lekkere gerechten en eventueel zelfs bediening? Een externe locatie biedt heel wat voordelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken om alles in goede banen te leiden. Jij en al je collega’s of werknemers hebben de tijd om bij te praten, te netwerken en te toosten op jullie successen.

Bij Aalst Meeting Center bieden we verschillende formules aan, van hapjes tot een uitgebreid menu, met of zonder bediening. Ontdek ze allemaal en boek je zaal!

Schenk de nodige aandacht aan het menu

Wat vaak onthouden wordt van dergelijke aangelegenheden? Of er genoeg én lekker eten voorzien was. Ken je collega’s of werknemers en voorzie de juiste hapjes, drankjes (ook alcoholisch?) en gerechten. De juiste? Daarmee bedoelen we gewoon ‘de dingen die ze graag eten’. Als je je nieuwjaarsreceptie plant op een externe locatie, kan je dit natuurlijk bespreken met de organisatie. Zij hebben wellicht enkele suggesties van welke soort hapjes en gerechten het beste passen bij jouw bedrijf.

Stuur de uitnodigingen op tijd

We hebben het allemaal druk, drukker, drukst, toch? Leg dan ook zo snel mogelijk de datum vast en stuur de uitnodigingen zo snel mogelijk als je een nieuwjaarsreceptie organiseren moet. Een eenvoudig mailtje kan volstaan, maar je kan er ook gerust iets mooiers van maken. Wat je ook doet, stuur die uitnodiging of save-the-dates op tijd! En mogen de partners mee? Vermeld dat expliciet.
organiseren nieuwjaarsreceptie

Sfeer en gezelligheid

Lekker eten, al je collega’s, een mooie locatie … Dat is een goed begin, maar daarmee is de kous nog niet af. Zorg minstens ook voor een streepje muziek. Extraatjes zoals een photobooth, een act door de nieuwe werknemers, suikerspinmachine, chocoladefontein, party games of andere ludieke voorzieningen kunnen een toffe toegevoegde waarde zijn. Vergeet ook geen tijd te voorzien voor een speech door de werkgever(s)!

Ga je een nieuwjaarsreceptie organiseren, dan moet je rekening houden met heel wat aspecten. Besteed er de nodige aandacht aan en je kan het jaar ingaan met een memorabel feestje!