Gezond vergaderen: 5 tips

water gezond vergaderen

Gezond vergaderen: 5 tips

Meer en meer zijn we op het werk ook bezig met gezonder leven. En dat is maar goed ook. Hoe gezonder, hoe productiever we kunnen zijn. Niet alleen op de werkvloer zelf is het nuttig om aan je gezondheid te denken, maar ook tijdens een vergadering kan het alleen maar tot betere resultaten leiden. Daarom: 5 tips voor gezond vergaderen!

Drink voldoende water

Een scherpe geest, een frisse blik – dat heb je extra hard nodig tijdens een vergadering. Dat we 1,5 liter water per dag moeten drinken, is niets nieuws, maar tijdens een vergadering durven we het weleens te vergeten. Voorzie grote glazen tijdens een langere meeting, want daardoor drink je automatisch meer. Vinden je collega’s gewoon water maar saai en smakeloos? Pimp dan eens je (kraantjes)water met een combinatie van fruit, groenten en/of kruiden. Zo krijgt het water meteen een lekker, maar mild smaakje en blijft het wel supergezond. En zo begint gezond vergaderen al snel op een feestje te lijken!

Voorzie gezonde snacks

Minstens even belangrijk als voldoende water is natuurlijk gezond eten. Vermijd snelle suikers en ongezonde, vette snacks en vervang ze door vers fruit en groentjes. Denk aan: mandarijntjes, bananen, appels, druiven, bessen, reepjes komkommer, kerstomaatjes en dergelijke – als het maar gemakkelijk uit het vuistje te eten is. Ongezouten nootjes, granenkoeken, gedroogd fruit, crackers, rijstwafels en nog meer kunnen een mooie aanvulling zijn.

rechtstaand gezond vergaderenVergeet niet eens te bewegen

Of nog beter: vergader rechtstaand. Als je een korte vergadering gepland hebt, hoef je niet eens te gaan zitten. Plan je een lange(re) meeting in, zorg er dan voor dat er voldoende pauzes zijn. En heb je al eens gedacht aan een wandelvergadering? Voor een overleg met een beperkt aantal collega’s kan dat ideaal zijn. Je koppelt het aangename aan het nuttige, win-win!

Zorg voor de juiste temperatuur

Wil je gezond vergaderen? Schenk dan de nodige aandacht aan de temperatuur van de vergaderzaal! Studies hebben aangetoond dat zo’n 20 tot 22° Celsius de ideale temperatuur is om te vergaderen. Dan is de productiviteit het hoogst. Bij temperaturen lager dan 20° worden er meer fouten gemaakt, bij temperaturen hoger dan 25° daalt de productiviteit. Bij Aalst Meeting Center zijn alle zalen dan ook voorzien van airco, zodat je steeds de temperatuur onder controle kan houden.

Verlucht de ruimte

Niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtkwaliteit beïnvloedt ons concentratievermogen en zelfs onze gezondheid tout court. Vermijd klachten zoals hoofdpijn, allergische reacties, geurhinder en irritatie van ogen, neus en keel door de ruimte goed te verluchten voor aanvang van de meeting.

Wil je extern een meeting organiseren? Ontdek de 7 vergaderzalen van Aalst Meeting Center en vraag vrijblijvend een offerte aan.