Event catering: 4 tips voor succesvolle catering

Aalst event catering

Event catering: 4 tips voor succesvolle catering

Wil je voor een event catering voorzien, dan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende criteria. Of je nu catering zoekt voor een zakelijke of een sociale gelegenheid, het menu moet perfect zijn. Hieronder vind je enkele overwegingen waarmee je rekening kan houden vooraleer je een zakelijke evenementenlocatie boekt.

Bekijk of er voldoende menukeuze is

Geen grotere teleurstelling bij catering dan wanneer het menu niet aan de verwachtingen voldoet, zoveel is zeker. Zorg er dan ook voor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met de cateraar. Je wil natuurlijk ook liefst dat er iets is voor ieders smaak. Stem dus ook in de mate van het mogelijke af met de gasten. Bij Aalst Meeting Center zijn er tal van mogelijkheden: broodjeslunch in buffetvorm, seminarielunch met menu aan tafel, ontbijt, walking dinner … Wil je een volledige formule op maat om je event nog persoonlijker te maken? Ook dat is mogelijk!

Hoe zit het met de service en het aanpassingsvermogen?

Een ander criterium van event catering dat echt een verschil kan maken, is aanpassingsvermogen. Lijkt men niet bereid om het menu licht te wijzigen aan de behoeften van de gasten of voel je aan dat de service niet helemaal volgens wens zal zijn, dan moet je andere opties overwegen. Bij Aalst Meeting Center zorgen we voor hoogstaande en verzorgde catering op maat van jouw event en op basis van jouw wensen én die van je gasten. Wij willen jou de best mogelijke ervaring bieden.
bedrijf event catering

Is er een ruimte die past bij het aantal deelnemers?

Organiseer je een groot event, dan heb je een voldoende ruime zaal nodig. Met een beperktere groep is het dan weer minder gepast om een gigantische ruimte te huren. Kortom: de grootte van de locatie moet overeenstemmen met het aantal deelnemers aan het event. Bij Aalst Meeting Center kan je kiezen uit 7 vergaderruimtes, elk met verschillende grootte, voorzieningen en uitstraling. Op die manier kan je voor je bedrijfsevent de meest geschikte ruimte en bijhorende catering kiezen, afhankelijk van de grootte van de groep.

Locatie, locatie, locatie!

Is de ruimte groot genoeg, ben je tevreden over de menuopties en lijkt de service aan jouw wensen te voldoen? Perfect! Maar bekijk zeker ook even of de deelnemers met minimale moeite de locatie kunnen bereiken. Is de locatie goed bereikbaar met wagen en openbaar vervoer? Is er parking voorzien? Zijn er in de buurt eventueel bezienswaardigheden of activiteiten die je kan koppelen aan het bedrijfsevent? Wat dat betreft, is Aalst Meeting Center ook een geschikte locatie: in het hartje van Aalst tussen Gent en Brussel, op wandelafstand van het station en met privé parking voor 65 wagens en een eco-oplaadpunt.

Ben je op zoek naar event catering in Aalst, al dan niet gekoppeld aan een vergadering met jouw team? Aarzel dan niet om ons te contacteren of vrijblijvend een offerte aan te vragen!